Nyheter

Därför ska du alltid vara försäkrad

Om det börjar brinna eller du får inbrott kan konsekvenserna bli ödesdigra, speciellt om du står utan försäkring för hemmet. Om det vill sig illa kan du drabbas av stora kostnader som är svåra att betala. Har du däremot en försäkring slipper du oroa dig för att bli hemlös och få skulder.

När du bor i hyresrätt är det lika viktigt som om du bodde i en bostadsrätt eller villa att ha en försäkring som ger dig ersättning om du skulle råka ut för något. En hyresrättsförsäkring för dig och dina saker är ett bra val om du vill skydda dina saker, ditt boende och dig själv. Att inte ha en hyresrättsförsäkring kan stå dig mycket dyrt om du inte är försäkrad. När du ska skaffa en hyresrättsförsäkring ska du hitta en som passar dig och ditt boende. Om du tecknar en ska du kolla vad som ingår och se vilka villkor som gäller. Innan du tecknar kan det vara bra att göra en inventering av hemmet för att bli rätt försäkrad.

Kom ihåg att en hemförsäkring skyddar både hemma och på resa.Läs mer här.

Minska risken att bli skuldsatt

En hyresrättsförsäkring kan även benämnas som en hemförsäkring. Utöver skyddet för dig och ditt hem ingår det oftast även reseskydd och en ansvarsförsäkring. Du behöver inte alls ha en försäkring för din hyreslägenhet men det är många som verkligen har varit tacksam för att de haft en. Du kan bli skuldsatt för livet om du har otur. Fler försäkringar som är bra att ha är djurförsäkring om du har djur och barnförsäkring om du har barn.