Inredning

Så inreder du hemmet bäst med gardiner

Gardiner kan ha en enorm effekt på inredningen och ett hem. Genom att välja bra material på gardinerna och rätt modell kan du lyfta ditt hem till helt nya höjder. Det finns många bra knep som kan hjälpa dig att få rätta känslan hemma.

Gardiner spelar en större roll i inredningen än vad många kan tro. Med rätt gardiner kan du fylla dina önskemål och behov gällande funktion och design men även hemkänsla. Därför ska du planera och inreda smart med gardiner. När du ska inreda i sovrummet är hissgardiner ett utmärkt alternativ. Det är både enkelt och snyggt med hissgardiner.

Välj hissgardin med omsorg

En hissgardin gör sig även bäst med lågt tak och du kan med fördel placera hissgardinen precis vid taket för att få en trevlig förhöjande effekt. När du använder hissgardiner kan du enkelt och smidigt hissa ner dem för att få det mörkare i rummet. För att lyckas med hissgardiner är det även bra att hänga dem innanför fönsterkarmen och välja material med omsorg. I sovrummet kan du med fördel välja ett tyg som är något tyngre och tätare som gör att ljud och ljus inte släpps igenom lika bra.

Gardiner har stor inverkan på ett rum

I andra rum där du vill få mer ljusinsläpp än i sovrummet kan det vara en god idé att välja gardiner som släpper in ljus. En skir och lätt gardin gör att ljuset kan strila in på ett fint sätt. Linne är ett bra material på gardiner om du vill ha ett bättre ljusinsläpp. Om du väljer en mörkare gardin är ett tips att inreda med detaljer i samma färg som exempelvis krukor och soffkuddar för att binda ihop inredningen på ett snyggt sätt och samtidigt ge hemmet en enhetlig känsla.

Tips när du inreder med gardiner:

  1. Upphängningen spelar roll för hur rummet upplevs.
  2. Kontrollera alltid längden på gardinerna innan upphängning.
  3. Välj gardin efter fönstret och rummet.

Skapa illusioner med gardiner

Med gardiner kan du enkelt skapa en illusion om att taket är högre än vad det faktiskt är. Det gör du genom att hänga upp en gardinskena i taket och låter gardinen löpa hela vägen ner till golvet. Om du vill ha en känsla av lyx i ett rum ska du välja gardiner i sammet.