Bostadsaffärer

Så får du snygga nyslipade golv

När du renoverar hemma och har plockat bort möbler och annat är det smart att passa på att slipa golven. Om du inte har varken tid eller ork att göra det själv kan du alltid anlita en professionell aktör. Det finns bra golvslipare att hitta i Stockholm.

I samband med en renovering av hemmet är det fördelaktigt att även slipa golven om du funderat på det. Du kan boka golvslipning i Stockholm om du bor där. Att slipa golv är ett stort projekt och det tar en del tid och energi. Det både dammar och väsnas en hel del. Därför är det bra att göra det när du ändå renoverar. Att slipa golven är ett bra sätt att renovera mer hållbart och miljövänligt.

Anlita proffs på golvslipning

Fördelarna med att anlita proffs när du ska slipa golven är för att du kan räkna med ett riktigt bra resultat. Oavsett om du har fiskbensparkett, massivt trägolv eller lamellparkett kan du genom att boka golvslipning få riktigt snygga golv. Även om dina trägolv är väldigt slitna är det mer fördelaktigt att slipa och renovera dem än att lägga in nytt golv. Att slipa golven är en sak som kan höja värdet på din bostad, vilket är bra att veta.

Rätt slippapper behövs för ett bra resultat

När du ska slipa golv hemma är det viktigt att tänka på att ha rätt verktyg och slippapper om du tänker göra det själv. Du behöver börja med ett grovt slippapper för att avsluta med ett fint. Börjar du med ett för grovt slippapper riskerar du att slipa bort för mycket och börjar du med för fint slippapper kommer arbetet att ta onödigt lång tid. Det är lite av ett hantverk att slipa golv. Därför är det en fördel att anlita en professionell aktör som vet vad som krävs. Innan ett golv ska slipas behöver det tvättas noggrant. Alla spikar ska även försänkas ungefär 2–3 millimeter. Ta även bort alla möbler och annat som inte får bli dammigt. Det är inte bara att slipa golvet utan du behöver även ytbehandla det, vilket du slipper om du anlitar hjälp.