Företagande

Bygg upp ditt varumärke

Att bygga upp ett företag och ett varumärke kräver mycket arbete och planering. För att lyckas måste du satsa på rätt slags marknadsföring, så att kunderna både upptäcker dig och kommer ihåg dig. Du behöver satsa på marknadsföring som påminner dina kunder om att du finns, som med smarta profilprodukter, och få kunderna att recensera dina produkter eller tjänster online.

Ju oftare folk ser ditt företags logga, desto lättare blir det för dem att handla hos dig: ditt företag blir en del av vardagen. För att bygga upp ett varumärke måste kunderna se din logga så mycket som möjligt. Det enklaste sättet att ständigt påminna dina kunder om ditt företag är genom att du har företagets logga på profilreklamprodukter som muggar, t-shirts, jackor, godis, paraplyn, musmattor och klassikern pennor. Ha alltid något användbart som du kan ge bort till dina kunder. Du kan också ha en större logga på din bil. Tryck också upp snygga jackor och tröjor som du kan använda medan du jobbar.

Vad brukar de flesta av oss göra innan vi ska köpa något? Läsa recensioner.

Be kunderna recensera dina produkterna

Vad brukar de flesta av oss göra innan vi ska köpa något? Läsa recensioner. Dina kunder litar mer på vad en annan kund säger om dina produkter eller tjänster, än på en reklamslogan. Be dina kunder att recensera ditt företag, både på din hemsida och på Trustpilot. Som ny företagare kan du ge bort produkter eller sälja dem till lägre pris i utbyte mot att kunderna ska ge ärliga recensioner på både ditt företags hemsida och på sociala medier.