Shopping

Så sparar du el med rätt vitvaror

När du ska köpa nya vitvaror är det en fördel att tänka långsiktigt. Välj hellre en lite dyrare produkt som har bra energimärkning och som är av god kvalité. Det kommer att löna sig i längden.

Vitvaror håller inte i evigheter och när det är dags att byta ut dem är det betydelsefullt att göra ett genomtänkt val. Om du köper vitvaror som är energisnåla kan du spara el och därmed få mer pengar i plånboken. Om du dessutom köper kvalitetsprodukter kommer de hålla längre vilket också är bra för ekonomin. Gå in på https://www.cylinda.se/ om du är i behov av nya vitvaror. Cylinda erbjuder produkter som är energismarta med hög kvalité. Cylinda erbjuder produkter inom tvätt och kök som exempelvis spisar, tvättmaskiner, torktumlare och ugnar av olika slag. Alla produkter har minst två års tillverkningsgaranti.

“Genom att välja de mest energisnåla produkterna kan man minska sin elförbrukning över tid rejält.” Läs mer här om hur du kan spara el med bra vitvaror.

Kolla på energimärkningen

När du ska köpa nya vitvaror är det en bra idé att titta på energimärkningen som produkten har. Produkter som har A+++ är effektivast medan D är minst effektiv. När du väljer vitvaror med den bästa märkningen kan du spara mycket el på sikt. Sedan finns det bra tips på hur du kan spara ännu mer energi som exempelvis att fylla hela diskmaskinen och tvätta på 40 grader istället för på 60. Tänk på att kyl och frys är produkter som står på hela tiden. Därför är det extra viktigt att välja energisnåla alternativ.