Inredning

Så gör du bostaden attraktiv inför försäljningen

Att styla ett hem inför fotografering och visning kan ge stora positiva effekter. Det finns många enkla men smarta knep som gör en bostad attraktiv. Det är framför allt viktigt att rensa undan onödiga saker och satsa på detaljer som framhäver hemmets bästa sidor.

Det första intrycket av en bostad är otroligt viktigt även om planlösningen, standarden och läget spelar roll. Du ska inte underskatta vad de små detaljerna kan göra för att lyfta hemmet. Något som verkligen kan göra stor skillnad när du ska styla din bostad är gardinerna. Inför visningen och fotograferingen är ett tips att beställa gardiner från Gardinex i Malmö som erbjuder måttbeställda gardiner. När du beställer måttbeställda gardiner vet du att de kommer att passa perfekt i ditt hem, vilket är en stor fördel. Det är betydelsefullt att välja rätt längd, bredd och fåll när du ska köpa nya gardiner.

Styla hemmet med gardiner

Med gardiner kan du verkligen trolla. Du kan skapa en illusion om att takhöjden är högre genom att hänga upp gardinerna högt upp, helst från en skena du satt fast i taket. Ett tips är att hänga gardinerna på sidan av fönstret för att få in maximalt med ljusinsläpp. Fönsterna upplevs även som större om du hänger gardinerna på det sättet. Matcha gardiner med andra textilier som plädar och kuddöverdrag för bäst effekt.

Stylingtips inför försäljning:

  • Skapa en mysig hotellbäddning
  • Rensa bort alla onödiga saker
  • Ljusa upp hemmet med textilier
  • Pynta med växter
  • Måla och spackla gamla skador

Ta bort personliga saker

När du ska styla din bostad för att ge ett bra första intryck kan du anlita proffshjälp, men det är även mycket som du kan utföra på egen hand. Det viktigaste är att bostaden är välstädad. Det är av största vikt att rensa bort allt onödigt som är framme för att hemmet ska kännas luftigt. Att ta bort personliga saker är ett annat tips. Då är det lättare för spekulanten att se det som sitt eget hem. Om du har ett mindre hem kan du med fördel sätta upp en spegelvägg som ger känslan av att rummet är större än vad det faktiskt är.