Inredning

Bad och yoga i trädgården

Vad är yoga bra för egentligen? Och visste du att med en badtunna i trädgården kan du verkligen få en spaavdelning bland det gröna. Perfekt för träning, meditation och avkoppling.

badtunna

Källa: Svenskabadtunnor.se

Det är en hel del som drömmer om att skapa sig en egen relaxavdelning eller ett eget spa med plats för avkoppling och meditation. Med en del för yoga, kanske ett trädäck ute i trädgården för sommarpass i morgonsolen, liksom en badtunna från Svenskabadtunnor i närheten i samma del av trädgården – har du en helt egen plats för både sund träning och avstressande bad.

Inred en yogaplats med badtunna

Det finns många orsaker till att börja med yoga, om du inte redan gör det borde du titta in fördelarna med denna lugna och nyttiga träning. Yoga kan du träna varsomhelst, hemma ute på din altan eller i en yogastudio.

Förutom att yoga är bra för dig fysiskt, är det också bra för dig psykiskt! Yoga stärker nämligen den kognitiva funktionen i hjärnan, den som gör att du kan ta in information, lagra minnen och planera – Topphälsa

Träna yoga varsomhelst

Några enkla yogaövningar du kan göra när som helst hemma är sådana som hjälper till att motverka stelhet i rygg, nacke och skulderblad. Sätt på en yoga för nybörjare på till exempel youtube, och träna lite enkelt hemma. Det kan vara skönt att kunna grunderna innan du ger dig iväg till en studio och tränar med andra. Alla kan nämligen yoga, det enda du behöver tänka på är att se dig själv och dina egna förutsättningar. I en artikel i Elle kan du läsa om sex enkla yogaövningar, som uppåtgående hunden och trädet. Den förstnämnda är bra för ryggens rörlighet, den andra tränar balansen och bålstyrkan. Fler tips på appar för yoga hemma hittar du här.