Inredning

Förändra hemmet med textil

Förändra hemmet med textilier i härliga färger, och ljust svenskt trä i detaljer. Det krävs inte så mycket för att förändra väldigt mycket.

inredning sängVad är allra hetast i inredningsvärlden? Bland annat sköna påslakan i linne, som går att hitta på nolhagahem.se. Lin är ett fint material, en textil som andas och absorberar fukt som gör sovtemperaturen skön mot kroppen. Dessutom är lin smutsavvisande och skönt att ha mot huden. Varför inte i puderrosa eller jordig brun som är årets heta färger, liksom piggt gul och frodig grön?

Textilier i alla former

Det finns mycket fint som snabbt lyfter hemmet, till exempel just textilier i form av gardiner, lakan, dukar, handdukar och mattor. Det kostar mindre än möblemang och nya tapeter men gör ibland en ännu större skillnad.

Inredning som håller

Andra trender just nu är detaljer i trä, i svenska träslag som ask, ek, björk och vacker valnöt. Allt fler bryr sig om miljön, eller är i alla fall mer medvetna än förut. Det gör att man inte vill att träet ska forslas så långt utan gärna finnas på plats i närheten, där det även har fått gro och växa. Det får gärna vara hållbart och tåligt, slitstarkt och miljövänligt.

Mattor i olika mönster och färger

Fler trender just nu är bland mattan, som det skrivs om i Elle Decoration:

Från att ha varit mer diskret och vars främsta uppgift har varit att hålla sig i bakgrunden och harmonisera med den övriga inredningen, ska mattan nu vara rummets mest iögonfallande detalj.

Mattor finns i massor av olika former och färger, material och storlekar. Det gör att du enkelt kan anpassa ditt mattköp efter ditt hem och de färger du har där. Varför inte en jutematta under köksbordet? Eller en stor kelimmatta i vardagsrummet? Det om något skapar en ombonad miljö.