Inredning

Lägga golv för ett snyggt hem

Ett snyggt golv sätter känslan i ett helt rum. Därför är det viktig att tänka till lite innan du bestämmer dig vad för slags träparkett du vill att golvläggaren ska lägga.

parkettgolv trä inredningVad finns det för olika typer av golv att välja mellan när det är dags för ett golvbyte? På https://www.parkettdesign.se/golvlaggning kan du läsa om skillnaderna mellan fiskbensparkett, skeppsgolv, stavparkett och specialgolv. Och förutom dessa vackra golv i massivt trä, som håller år efter år – finns det även golv i andra material att välja på när du ska renovera.

Golvet gör rummet

Golvet gör hela rummet – och att välja rätt är inte det lättaste – Expressen

I Expressen skrivs det om hur golvet i stort sett gör hela rummet. Vilket är sant, det är väldigt viktigt med golv. Men det gör ju också valet av golv lite svårare, det gör inte bara hela rummet utan det kommer även vara på plats i många år. Trägolvstrenden är stark och golv i trä står för ungefär 35 procent av marknaden. Parkettgolv läggs numera genomgående i nyproduktioner och gärna i ek. Samtidigt har intresset för heltäckningsmattor ökat, textila golv dämpar ljud bättre än något annat material. Golv i form av heltäckningsmattor ger inte bara en bra ljudbild, de binder även damm vilket är bra för astmatiker, det enda som du måste tänka på är att städa ordentligt med dammsugare regelbundet.

Golv i massivt trä

Det starkaste plusset för golv i massivt trä är att det kan läggas i olika mönster och göras personligt, dessutom är det hållbart och går att förändra genom slipning, färg och lack. Det går nästan inte att slita ut, just för att det går att slipa om av en händig fackman. Mer om olika golv här och här.