Inredning

Sov gott i en skön säng

Det flesta vet att det är viktigt med god sömn, men kanske inte hur viktigt det faktiskt är. Se till att förbättra förutsättningarna för din sömn med en skön säng och ett skönt sovrum med rätt inredning.

sängVi tillbringar hela 33 procent av våra liv med att sova – eller försöka sova. Många lider av sömnproblem och detta på grund av flera orsaker. En del har oroliga tankar, andra kan inte sluta surfa på mobilen. Se till att göra det du kan för att ge dig alla förutsättningar till en riktigt god sömn. Börja med sängen och köp din säng på Sängvaruhuset, en säng som är helt rätt för dig och din rygg kommer göra under för sömnen. Sedan gäller det även att stänga av mobilen, eller i alla fall stänga av ljudet och lägga ner den.

Vikten av en bra sömn – hela livet

Sömn behövs för att din kropp och din hjärna ska få återhämta sig och bearbeta intryck. När du sover på natten klarar du lättare av stress och påfrestningar under dagen. Sömn kan också minska risken för sjukdomar – Vårdguiden 1177

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur en sömnforskare menar att sömnproblem i Sverige har fördubblats, och det bara under de senaste 30 åren. Inte konstigt att det är på tapeten att prata om sömn, med andra ord. Att tänka på om du har sömnproblem, är också att sova några timmar överhuvudtaget är en bra start ­– och definitivt bättre än inget alls.

I en annan artikel, i Expressen, går det att få råd och tips för hur du kan sova bättre. Det handlar bland annat om att dricka ett glas vatten innan läggdags, att stänga av mobil en timme innan läggdags och att hitta rätt sovposition.