Inredning

Detaljerna gör hemmet

Funderar du på att göra om hemma? Då behöver du faktiskt inte inreda om hållet och hållet – allt du behöver göra är att lägga extra fokus på detaljerna för att skapa en stor förändring.

För att förändra i inredningen hemma så behöver du inte alltid börja från noll, det räcker faktiskt att lägga fokus på detaljerna för att skapa en helt ny atmosfär i hemmet. Och att styla om hemma behöver heller inte bli dyrt. Det finns flera ställen på nätet där du kan köpa modern inredning och inredningsdetaljer till väldigt låga priser. Det hela handlar dessutom bara om att tänka till kring detaljerna och se över vad du vill behålla och vad som kan tas bort. Är det till exempel en avskalad stil du vill framkalla är det bland annat viktigt att göra sig av med onödig inredning och fokusera på det du vill lyfta fram.

Fundera och planera din inredning

För att lyckas inreda på ett bra sätt med små medel är det viktigt att tänka till och planera lite innan du sätter igång. Har du till exempel koll på varifrån ljuset i rummet kommer? Kan du möblera om på något vis för att få bästa möjliga dagsljus? Något som inredaren Victoria säger i en intervju med tidningen Sydöstran är att ett vanligt fel man gör när man inreder är just detta: att man impulsshoppar prylar hel vilt utan en tanke på hur de ska placeras eller hur de ska passa in i övrig inredning. Och vill du bara ändra känslan i ett rum kan det faktiskt räcka med att byta gardiner, skaffa en matta och addera lite mysiga filtar och kuddar. Några andra tips som Victoria delar med sig av är:

  • Placera saker du tycker om så de är enkla att ta med sig ifall det skulle börja brinna hemma, ge dem hedersplatserna helt enkelt.
  • Be en kompis måla en skräddarsydd tavla till dig att hänga upp för personlig touch i hemmet.
  • Planera dina köp, impulsshoppa inte.
  • Var noga när du sätter upp dina tavlor så de varken hamnar för högt eller för lågt.
  • Inred gärna med speglar för att skapa rymd.