Nyheter

Rekordmånga flyttar utomlands

Det finns många fördelar med att flytta utomlands, vilket svenskarna själv har kommit på. Det är nämligen rekordmånga som packar ihop sina tillhörigheter och flyttar till ett annat land. Den främsta gruppen som flyttar är pensionärer som drömmer om ett liv i värmen.

utomlandsDet är väldigt populärt att flytta utomlands en period av sitt liv, vilket vi skrev om i ett annat inlägg. Nu skriver även SVT om att rekordmånga svenskar flyttar utomlands, där önskan om värme är det som lockar mest. Man kan enligt artikeln tydligt se att rekordmånga flyttar till andra länder, där den stora ökningen även beror på att många utlandsfödda flyttar tillbaka hem.

Hos de svenskfödda är det främst pensionärer som väljer att packa ihop sina tillhörigheter och ta lasset till värmen. Där är det Spanien och Thailand som står högst upp på listan. Man har nu inte lika stora krav och önskan om att komma tillbaka till Sverige om man blir sjuk och behöver vård, vilket har varit en av faktorerna som avgör om man flyttar utomlands eller inte. Nu när sjukvården har utvecklats en hel del även på den utländska marknaden blir tryggheten om att få hjälp vid eventuell sjukdom mycket bättre.

Det positiva med att flytta utomlands

Det finns många fördelar med att flytta utomlands. Genom att möta en ny kultur får man helt nya perspektiv. Samtidigt får man ta del av andra traditioner, lära sig ett nytt språk och lära känna nya människor.

Man lär sig även nya saker om sig själv, speciellt om man flyttar på helt egen hand där man inte känner någon alls. Då blir man tvungen till att ta kontakt med nya människor och ta reda på saker själv, vilket gör att man växer som person. För andra som redan har den erfarenheten lär sig sannerligen något annat.